Wie ben ik

Ik ben Joke Peelman, Master in de Psychologie, optie kinder- en jongeren (KU Leuven). Momenteel volg ik een vierjarige opleiding tot integratief therapeute (Universiteit Antwerpen). Ik vind het belangrijk om samen met kinderen en hun ouders te zoeken naar welke methode het beste bij hen aansluit. Wat voor één iemand werkt, hoeft daarom niet bij iemand anders te werken. Door mijn opleiding tot integratief therapeut kan ik methodieken van verschillende therapeutische stromingen integreren om zo therapie te kunnen bieden op een manier die het beste bij jullie aansluit!

In het begin van mijn carrière heb ik een aantal jaren ervaring opgedaan in de Bijzondere Jeugdzorg. Hier heb ik ervaren hoe veerkrachtig ouders en hun kinderen vaak zijn en dat soms een kleine duw in de juiste richting er vaak voor zorgt dat ze hierna zelf op hun pootjes terecht komen. Ouders en hun kinderen beschikken steeds over de kracht en de moed om te groeien en zich verder te ontwikkelen.

Daarnaast werkte ik verschillende jaren in een groepspraktijk als zelfstandige psychologe en therapeut i.o.. Hierdoor heb ik ook reeds ervaring opgebouwd met het diagnostisch en therapeutisch werken met ouders en kinderen vanuit deze invalshoek.

In 2015 heb ik gewerkt in Gasthuisberg op de afdeling angst– en stemmingsstoornissen. Hier kwam ik in contact met kinderen met angsten, depressies, dwang, trauma, … Dit heeft mij meer voeling gegeven met internaliserende problematieken.

Sinds een aantal jaren ben ik aan de slag in een centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB). Hier ben ik de eerste contactpersoon wanneer er bezorgdheden of moeilijkheden opduiken op school, waardoor ik ook ervaring heb opgebouwd met de uitdagingen binnen een schoolse context.